Een ‘’geslaagde’’ BBL opleiding!

Al vele jaren is Hendriks precon een erkend leerbedrijf,  met veel inzet worden BBL leerlingen klaar gestoomd voor de toekomst in het bedrijfsleven van de Metaaltechniek. Door het samenwerkingsverband met het CSV in Veenendaal hebben wij  leerling Rob van Geenhuizen begeleid in zijn opleiding en werk. Deze 19 jarige uit Veenendaal heeft het complete traject van BBL- niveau 2 in 14 maanden  succesvol weten af te ronden. Dit mede dankzij de inzet van zijn collega’s en praktijkopleiders Jan-Willem van Tuil en Gilbert Brunekreeft.

Zrob

 Rob aan het woord:

‘’Alle werkzaamheden en producten in de Metaaltechniek spreken mij aan. Ik vind het erg leuk om met mijn handen iets te maken volgens  tekening. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Hendriks precon, ik heb fijne collega’s en de sfeer met elkaar is erg goed. Ik heb veel hulp gehad van mijn collega’s Jan-Willem van Tuil en Gilbert Brunekreeft. Deze praktijkopleiders hebben me vanaf het begin af aan goed ontvangen en super begeleid binnen het bedrijf en met de werkzaamheden. Ze maken tijd voor je wanneer je ze nodig hebt en geven je vertrouwen. Ik heb dan ook veel van ze geleerd. Ook mijn school het CSV Het Perron heeft veel voor mij betekend voor het goed afronden van mijn opleiding. Mijn docenten hebben mij goed voorbereid op het bedrijfsleven en mijn ontwikkeling hierin. Ik kan iedereen een BBL opleiding aanraden. Het is ideaal om werk en school te combineren, want de theorie die je leert kun je gelijk toepassen in je werk, een hele snelle en leerzame combinatie. Ik ben nog jong, maar ik zie voorlopig zeker mijn toekomst bij Hendriks precon!

 

gilbert

Jan-Willem aan het woord:

‘’ Ik werk nu 18 jaar bij Hendriks precon en ook ik ben begonnen als 16 jarige BBL’er. Door mijn ervaring en kennis ben ik door gegroeid naar meewerkend voorman en daardoor ben ik in staat om dit leerproces door te geven. Ik doe dit ook met plezier en vind het een van de mooiste aspecten aan mijn functie om deze jonge mannen klaar te stomen voor het echte werk in het bedrijfsleven.

Ons bedrijf staat open voor de ontwikkelingen en initiatieven van deze jongens die de BBL opleiding volgen. Hendriks precon stimuleert de doorgroei mogelijkheden en geeft het vertrouwen dat ze nodig hebben om de arbeidsmarkt goed te betreden. Rob heeft alles goed opgepakt en mede door zijn enthousiasme en plezier in het werk wil ik graag mijn rol als praktijkopleider blijven doen. ’’

Gilbert aan het woord: 

‘’ Mijn eigen kennis en kunde overbrengen, door de ervaring die ik nu in 29 jaar bij Hendriks precon heb opgebouwd, is voor mij echt een leuke uitdaging. Het mooie voorbeeld daarvan is Jan-Willem van Tuil, die ik zelf 18 jaar geleden heb begeleid in zijn BBL opleiding. Het is prachtig om te zien dat hij nu zelf ook begeleider is. Rob van Geenhuizen is een goed voorbeeld van wat wij als begeleiders, samen met het CSV kunnen bereiken. Elke leerling heeft een eigen identiteit en moet soms anders benaderd worden, de een met wat meer geduld dan de ander. Ik vind dat wij dit goed aanvoelen en zeker ook dankzij de goede communicatie met de docenten van het CSV. Tevens vinden wij het  belangrijk dat de ouders van de leerlingen kennis maken met ons bedrijf en plannen we hier altijd gesprekken voor in. Voor rondleidingen bij ons bedrijf en informatie avonden staan wij ook altijd open. Binnen Hendriks precon zetten wij een professioneel leertraject neer voor leerlingen, ouders en docenten en ik ben trots op mijn bijdrage hieraan!’’