Veranderingen aanjagen door het creëren van een breed draagvlak om zo te werken aan de toekomstbestendigheidWiebe van der Wal, Technisch Manager Hendriks precon

In een wereld die draait om techniek is engineering een belangrijke pijler in de realisatieketen. Niet voor niets beschikt Hendriks precon over een professioneel en zelfsturend team engineers dat dagelijks klant specifieke oplossingen bedenkt. Dit team is sinds kort uitgebreid met Wiebe van der Wal. Hij zal het team leiding gaan geven en tevens verbetertrajecten en nieuwe ontwikkelingen aanjagen.

Verandering als constante

Voor zijn komst bij Hendriks studeerde Wiebe werktuigbouwkunde en werkte hij op verschillende afdelingen en in uiteenlopende functies bij een engineering- en adviesbureau met eigen machinefabriek. Hij was daar verantwoordelijk voor steeds grotere turn-key projecten in de aerospace-/ en automotive sector. Na een kort uitstapje keerde hij weer bij het bureau terug om nog drie jaar werkzaam te zijn als technisch manager. Hierin heeft hij mede de transitie richting de machine automatisering opgestart waarin de competenties hard-/ en software werden gerealiseerd. In december 2021 maakte Wiebe de overstap naar Hendriks precon waar hij de nieuwe rol van Technisch manager vervult. Als we hem vragen wat dat betekent, antwoordt Wiebe: “Binnen de afdeling werken we met een zelfsturende engineeringteam. Dat betekent dat ik mijn tijd verdeel tussen leidinggeven aan het team, maar ook de focus houd op de optimalisatietrajecten en nieuwe ontwikkelingen. Hendriks precon zocht iemand die de verschillende prioriteiten en uitdagingen over elkaar kan leggen om op basis hiervan het juiste draagvlak te creëren en het traject daadwerkelijk te complementeren.”

Olie tussen tandwielen

Als we Wiebe vragen om zijn eigen uitdagingen eens te benoemen, antwoordt hij: “Veranderen of het invoeren van nieuwe initiatieven, vereist een breed draagvlak binnen het bedrijf. Ik denk dat daar de grootste uitdaging ligt. Ik zie mezelf een beetje als de olie tussen de tandwielen. Veranderen betekent voor mij: met elkaar, ieder met zijn eigen stukje een puzzel maken. En die puzzel -die verandering- is denk ik nodig om Hendriks precon toekomstbestendig te maken. Neem alleen al het onderwerp duurzaamheid. Een complex thema waar de gehele wereld mee te maken krijgt. Hoe kan Hendriks precon aansluiten in deze ketentransitie en daarin onze (nieuwe) technologie inzetten om de processen bij onze klanten duurzamer te maken. Dat is een mooie, uitdagende opgave waar we als gehele keten ons steentje in moeten bijdragen.”

Terug naar overzicht