Uitbreiding kanteltafelpark Van Wijnen Smart StructuresSamen werken aan nieuwe bouwmethoden

De bouw lijkt op z’n kop te staan. ‘Hollen of stilstaan’ begint zo ongeveer het credo van de sector te worden. In die hectiek is Fijn Wonen een oase van rust, waar – ook voor een hectische buitenwereld – het bedrijf woningen blijft leveren met gegarandeerde prestaties tegen een betaalbare prijs. Hendriks precon levert de kanteltafels waarmee de moderne assemblagemethode van Fijn Wonen mede mogelijk wordt.

Prefab woonconcept

Fijn Wonen is een concept van Van Wijnen, waarmee comfortabele woningen en appartementen worden geboden die in een snel tempo te realiseren zijn. Door toepassing van verschillende architectuurstijlen en modulaire, geprefabriceerde componenten, ontstaan hoogwaardig vormgegeven, unieke woningen. Woningen die bovendien circulair, energiezuinig en, waar nodig, aardbevingsbestendig zijn. Het nieuwe woonconcept hanteert een intelligente manier om woningen te configureren. Zo kunnen woonpakketten worden geboden met een ruime keuze in opties en afwerkingen. Achter al die mogelijkheden schuilt een innovatief productieproces waarin de kanteltafels van Hendriks precon al geruime tijd een vaste waarde zijn.

Succesvolle combinatie

Dat de combinatie Fijn Wonen en Hendriks precon succesvol is, blijkt uit de recente uitbreiding van het aantal kanteltafels. Hierover vertelt Harm Stuiver van Van Wijnen: “Onderdeel van het Fijn Wonen-concept is het gebruik van prefab elementen. In onze Van Wijnen Smart Structures productielocatie maken we bijvoorbeeld prefab vloerelementen en  prefab wanden en gevels. Deze worden vervaardigd met mallen respectievelijk kanteltafels die door Hendriks precon zijn ontwikkeld en geproduceerd.” De wanden en vloeren worden vooraf door onze eigen installatiemedewerkers  voorzien van al de benodigde Installaties in de bekisting, waaronder ook de vloerverwarming.

Grote variëteit, hoge productie

De prefab wanden en gevels hebben een lengte van ca 5  tot 10 m. De standaard vloerelementen zijn er in diverse breedtes. “Om verschillende maten te kunnen produceren, zijn de tafels uitgevoerd met magneetlijsten”, aldus Harm Stuiver. “Na het aanbrengen van de wapening en het installatiewerk, wordt de bekisting in de fabriek volgestort. Na het uitharden worden de wanden en vloeren vervolgens opgeslagen.”

Uitstekende samenwerking

Inmiddels beschikt Van Wijnen Smart Structures BV over 19 hydraulische kanteltafels en 12 mallen om wanden, gevels en vloeren te produceren. Regelmatig wordt dit aantal uitgebreid. Over de samenwerking met Hendriks precon vertelt Harm Stuiver: “De samenwerking tussen onze bedrijven is uitstekend. Er wordt goed meegedacht en oplossingen en nieuwe ideeën worden tijdig aangereikt. Hendriks precon is duidelijk meer een partner dan een leverancier. En dankzij hun slimme innovaties weten wij ons ook verzekerd van een machinepark dat zich voortdurend ontwikkelt.”

Terug naar overzicht