RVS huidplaat voor onderscheidend vermogenSneller en eenvoudig prefab-processen aanpassen

Flexibiliteit en snelheid zijn twee kritische succesfactoren in de prefab-industrie. Wie het prefab-productieproces snel kan aanpassen of omzetten en met minimale inspanning een grote verscheidenheid aan producten kan maken, heeft een belangrijke voorsprong op concurrenten. Dat begrijpt Hendrik precon als geen ander. Dat werd recent weer bewezen met de levering van mallen voor een TT-betonelement. Een RVS huidplaat zorgde hier voor het onderscheidend vermogen.

TT-betonelementen worden veelvuldig in de ruwbouw ingezet voor de realisatie van betondekken voor parkeergarages. Hendriks precon is een vertrouwde en bewezen expert als het om mallen voor TT-betonelementen gaat. Een hoge kwaliteit en stijfheid zorgen ervoor dat de TT-liggers een constante doorsnede hebben. De mallen zijn leverbaar met verwarming zodat ook de uithardingstijd door de klant zelf kan worden gestuurd.

Voor een maximale flexibiliteit levert Hendriks precon de mallen in vaste en verstelbare uitvoering al dan niet voorzien van spanconstructie voor voorspanning. Recent werd een 80 meter lange TT mal ontwikkeld en geleverd in een verstelbare uitvoering. De mal wordt ingezet voor de productie van vloerdelen met wisselende breedte tot max. 3,60 m. Om de breedte en de hoogte van de vloerdelen te kunnen aanpassen, zijn de zijwanden verplaatsbaar. Opmerkelijk daarbij is de RVS huidplaat die is aangebracht op de onderliggende constructie in gewoon staal.

Magnetische RVS huidplaat
Voor de uitvoering werd gekozen voor ferritisch RVS dat in tegenstelling tot austenitisch RVS een goede corrosiebestendigheid combineert met magnetische eigenschappen. Die zijn weer nodig om de verplaatsing van de maldelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de keuze voor een huidplaat die op het traditionele staal is aangebracht, blijft de mal ondanks de uitstekende eigenschappen toch economisch aantrekkelijk.

Proef- en testmodel
Vóór levering van de TT-mal werd een proefmodel op maat gemaakt. Na succesvolle tests besloot de klant voor deze oplossing te kiezen. Deze RVS oplossing blijkt overigens niet alleen interessant voor verstelbare TT-mallen maar voor alle prefab betonmallen.

Terug naar overzicht