Nieuwe trappenmal in verstelbare uitvoering

Meer flexibiliteit, maximale mogelijkheden voor klanten en uiterste nauwkeurigheid – die eigenschappen stonden het ontwerpteam van Hendrik precon voor ogen bij de ontwikkeling van een nieuwe trappenmal. Met de nieuwe, verstelbare trappenmal is het team er in alle opzichten in geslaagd.

Slimmer dan de concurrent zijn, nét even sneller of beter kunnen leveren – dat wil toch ieder bedrijf? De nieuwe trappenmal van Hendriks precon biedt daarvoor in ieder geval alle handvatten. Meest opvallende aan de mal is de horizontale en verticale verstelmogelijkheid. Deze maakt de mal niet alleen breed inzetbaar maar dankzij een aantal slimme oplossingen kan er ook aanzienlijk sneller worden gewerkt.

Millimeter-nauwkeurige instelling
Voor het verstellen van de mal wordt gebruik gemaakt van vertrouwde en bewezen hydraulische techniek. Hiermee kan de tussenafstand van de traptrede, de hoek van de traptrede en van het onder- en bovenbordes worden ingesteld. Ook het kantelen van de mal onder een hoek van 90 graden verloopt hydraulisch. De verstelbewegingen zelf -in horizontale of verticale richting- kunnen traploos en tot op de millimeter nauwkeurig worden geregeld dankzij de toepassing van een frequentieregelaar. Naast een hoge nauwkeurigheid zorgt de snelle instelling uiteraard ook bij het ontkisten voor tijdwinst. Kortere ombouwtijden zijn dan ook het gevolg.

Per trede zijn instelbaar de aantrede, optrede en lijf. De breedte van de trap kan worden ingesteld tot max. 200 cm met een maximaal aantal treden van 24, inclusief boven- en onderbordes (lengte max 150 cm).

Strak betonbeeld
Dankzij de kantelmogelijkheid is de trappenmal horizontaal én verticaal toepasbaar en kan in beide vlakken worden toegestort. Om traptredes van verschillende breedte te kunnen produceren wordt bij horizontaal storten een houten zijwand en bij verticaal storten een houten bodem toegepast. Met name bij verticale toepassing resulteert dit in een zeer strak betonbeeld aan beide zijden van de trap: nuttig en overtuigend fraai in omgevingen waarin de trap van voor- én achterzijde zichtbaar is.

Aan dat strakke betonbeeld wordt ook nog eens bijgedragen door een nieuwe afdichtingstechniek van Hendriks precon. Hierbij wordt iedere traptrede apart afgedicht voor een perfecte aansluiting op de mal – onnodig tijdverlies is daarbij niet aan de orde. En voor wie van snelheid houdt: met de nieuwe mal kunnen boven- en/of onderbordes in één keer worden meegestort. De mal biedt verder de mogelijkheid om gelijktijdig twee of kortere trappen te produceren. Hiervoor is de mal voorzien van een inzetbordes.

Terug naar overzicht