Lascursus Hendriks precon voorziet in behoefte

Wie bouwt aan de toekomst, investeert in personeel. Want alleen met goed personeel kan de volgende stap -omhoog of verder- worden gezet. Daarom ook organiseert Hendriks precon interne lascursussen. Als gecertificeerd leerbedrijf wordt gewerkt aan de toekomst van medewerkers én die van het bedrijf.

Succesvol leerbedrijf
Wie goed werk wil afleveren, moet ook investeren in de kwaliteit van zijn personeel. Die investering wordt nog eens extra interessant nu in alle delen van de bouw en industrie er ‘handjes te kort zijn’. Zelf een opleidingsrol vervullen, wordt voor het bedrijfsleven dan opeens wel heel interessant. Ook Hendriks precon
pakt die rol als opleider op. Met een eigen lasbedrijfsschool worden medewerkers voor verschillende bedrijven uit de Hendriks Groep opgeleid. Het eigen leerbedrijf blijkt een succes!

Breed opleidingsprogramma
Op het programma staan verschillende lascursussen, waaronder MIG/MAG-lassen op niveau 1, 2 en 3. Theorie en praktijk komen daarbij aan bod. Ook voor het BMBE lassen (booglassen met beklede elektrode) wordt een cursus georganiseerd. Van dit elektrisch booglasproces worden de niveaus 1, 2 en 3 verzorgd. Tenslotte voorziet het opleidingsprogramma ook in een cursus TIG-lascursussen voor onder meer staal en aluminium. De cursussen worden afgesloten met een officieel diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). De cursussen worden verzorgd door 2 lasdocenten die iedere maandag les komen geven. En met succes! Vorig jaar nog werden 10 cursisten klaargestoomd; dit jaar is dat aantal al opgelopen naar 23.

Terug naar overzicht