Keerwandmallen veroveren ook Duitse markt

In de prefab toeleverindustrie voor de grond-, weg- en waterbouw zijn de keerwandmallen van Hendriks precon graag geziene producten. De onderhoudsarme mallen staan garant voor een snelle en efficiënte productie van esthetisch fraaie keerwanden. Niet voor niets maken de mallen nu ook furore in Duitsland.

Gecombineerde kennis
Een van de eerste Duitse klanten is de firma Rekers, die over 4 productiefaciliteiten beschikt. Hier worden naast keerwanden ook verschillende andere prefab-elementen vervaardigd. Bij deze producten worden naast de functionele aspecten ook steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit en keuzevrijheid. Daar sluit de keuze voor de keerwandmallen van Hendriks precon naadloos op aan.

Door de expertise van zowel Rekers als Hendriks precon is in goede samenwerking een efficiënte mal ontwikkeld. Door toepassing van hydrauliek is de inzet van de halkraan tot een minimum beperkt en leveren de mallen een belangrijke bijdrage in het hele productieproces.

In een wereld waarin snelheid en efficiency een steeds grotere rol spelen, is het belangrijk om zo weinig mogelijk handen aan de mal te hebben. Deze filosofie speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de mallen. Daarnaast is ook de inzet van de halkraan beperkt zodat deze voor andere doeleinden ingezet kon worden. De hydraulische te bedienen mal leidde tot een efficiënte en robuuste oplossing.

Die oplossing bestond uit drie mallen waarin gelijktijdig 5 elementen kunnen worden geproduceerd. De elementen hebben een hoekprofiel en een afmeting van 100 x 70 x 100 cm (l x b x h). De elementen kenmerken zich door hun strakke uitvoering en voldoen aan de de hoogste esthetische en maatvoeringsnormen, mede dankzij het unieke productieproces.

Terug naar overzicht