Kanteltafels Spaansen Bouwsystemen HarlingenGoede referenties waargemaakt

Om hogere wanden en topelementen uit één stuk te kunnen leveren, wilde Spaansen Bouwsystemen beschikken over extra hoge kanteltafels. ‘We zochten een gerenommeerde producent en waren de naam Hendriks precon al vaker tegengekomen. En wat ze beloofden, maakten ze waar,’ aldus Ferdinand Metzlar, Directeur Operations bij Spaansen Bouwsystemen.

Begonnen in 1946 als transportbedrijf, bestaat familiebedrijf Spaansen inmiddels uit drie disciplines: Grondstoffen en Logistiek, Bouwsystemen en Tuin- en Bestratingsmaterialen. Alleen al bij Spaansen Bouwsystemen werken in totaal 95 mensen aan de productie en montage van prefab wanden en vloeren.

Geavanceerd snelheidsregeling Om hogere wanden te kunnen leveren en grotere topelementen, zocht Spaansen vier nieuwe kanteltafels. Metzlar: ‘De hoogte van deze nieuwe tafels is voor ons nog nieuw, namelijk 4,5 meter. Ze zijn 32 meter lang en wij stellen hoge eisen aan de oppervlaktekwaliteit. De tafels zijn ieder met een eigen hydraulische aggregaat geleverd. De besturing is voorzien van een geavanceerde snelheidsregeling met aan het eind een extra geleidelijke vertraging.’

Traject verliep perfect Dat de keuze voor het eerst op Hendriks precon viel, is te danken aan een combinatie van factoren: ‘Prima kwaliteit bekistingen, snelle levertijd en goede referenties waren samen met de prijs doorslaggevend. Vervolgens hebben ze het ook waargemaakt. Het hele traject van ontwerp tot en met de snelle, turn-key oplevering verliep compleet volgens plan,’ aldus een tevreden Metzlar.

Inmiddels heeft Spaansen Bouwsystemen weer vier kanteltafels besteld. De hoogte is deze keer gelijk aan de standaard kanteltafels, zodat hun digitaal gestuurde plotter ingezet kan worden om te contouren van de elementen en inbouwdelen te markeren.

Terug naar overzicht