Hydraulische kanteltafels voor Valcke Prefab Beton

In het Belgische Vlamertinge vinden we één van de prefab-specialisten die België rijk is: Valcke Prefab Beton. Al 90 jaar vervaardigt het bedrijf betonproducten en was het één van de pioniers in de Belgische prefab-bouw. Tegenwoordig zijn grote delen van het productieproces verregaand geautomatiseerd. Recent werd de productiecapaciteit verder uitgebreid. Hendriks precon leverde hiervoor de hydraulische kanteltafels.

Prefab. Hoe handig en snel kan bouwen zijn? Met de prefab betonelementen bewijst Valcke Prefab Beton dat ruwbouw in prefab een snelle, economische en duurzame oplossing op maat is. De elementen van het bedrijf worden dan ook op grote schaal toegepast in de industriebouw. Om het succes van de prefab-formule verder uit te kunnen bouwen, worden alle prefab elementen in gecontroleerde hallen en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid geproduceerd. In dat proces spelen de kanteltafels van Hendriks precon een belangrijke rol.

Kantelen van bekistingstafels

Hydraulische kanteltafels van Hendriks precon worden voor een breed scala aan producten ingezet. Ook Valcke Prefab beton koos voor zes van dergelijke kanteltafels. Koen Vanrenterghem, hoofd uitvoering bij Valcke Prefab Beton, hierover: “Nagenoeg alle betonnen prefab elementen die wij produceren, worden op grote bekistingtafels geproduceerd. Deze zijn bij de productie horizontaal gepositioneerd maar moeten na uitharding van het beton rechtop worden geplaatst om in verticale positie naar de bouwplaats te worden vervoerd.”

Forse uitbreiding

Dat kantelen gebeurt met de kanteltafels van Hendriks precon. Koen Vanrenterghem vervolgt: “De zes tafels hebben een afmeting van 12,80 x 4,00 m. Per tafel produceren we daarmee betonelementen van 6,00 x 3,70 m. De dikte van de panelen varieert van 15 tot 30 cm. Het kantelen van de tafels verloopt hydraulisch en volledig automatisch. Deze zes nieuwe tafels betekenen een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit. Hendriks precon is daarbij altijd een goede bekende waar we al vele jaren naar tevredenheid mee samenwerken.”

De hydraulische kanteltafels die Hendriks precon worden gecompleet geïnstalleerd geleverd en zijn leverbaar in uitvoeringen waarvan de afmeting en vorm sterk kunnen variëren. Zo kan voor iedere prefab producent een passende oplossing worden geboden.

Terug naar overzicht