'Hoe ingewikkelder het werk, hoe leuker'Albert-Jan van Eldik nieuwe accountmanager Hendriks precon

Albert-Jan van Eldik (49) is per 1 januari jl. begonnen als accountmanager van Hendriks precon. Hij verruilt daarmee de wereld van de tunnel- en wandbekisting van Hendriks stalen bekistingtechniek naar die van mallen voor de betonindustrie en bekistingen voor in-situ projecten. Het is een bewuste keuze. "Ik hou erg van techniek. Hoe ingewikkelder het wordt, hoe mooier ik het vind. En dan zit je bij Hendriks precon goed."

De directie benaderde hem vorig jaar vlak voor de bouwvak. Of hij accountmanager wilde worden bij Hendriks precon. “Ik moest er over nadenken”, zegt Albert-Jan van Eldik. “Uiteindelijk heb ik de knoop voor de kerst doorgehakt en ben ik afgelopen januari begonnen.” Van Eldik brengt veel ervaring mee op gebied van mallenbouw. Die deed hij de afgelopen decennia op bij Hendriks stalen bekistingtechniek. Hij is gewend te werken met minimale toleranties, efficiënt bouwen en optimale flexibiliteit. Bovendien kent hij de onderneming van haver tot gort. “Ik ben bij Hendriks begonnen als constructie bankwerker allround en heb zo met studie in de avonduren verschillende functies doorlopen.” Zo was hij inkoper, assistent-bedrijfsleider en laatstelijk projectmanager bij HSB.

Teamverband

Hendriks precon maakt een heel breed scala aan mallen. Van Eldik: “We bouwen mee aan stalen mallen/bekistingen voor viaducten, heipalen, kademuren, galerijplaten of kolommen voor onder snelwegen. Dat maakt het werk erg uitdagend en divers.” Van Eldik’s eerste project in zijn nieuwe functie was de ontwikkeling van een dubbele mal voor sandwich-elementen voor Byldis Prefab in Veldhoven. “Elke mal is maatwerk”, aldus de nieuwe accountmanager. “Ik hou heel erg van techniek. Hoe ingewikkelder het wordt, hoe mooier ik het vind. Dat trekt mij. Accountmanager is een commerciële functie, maar bij Hendriks precon eigenlijk nog veel meer een technische. Samen met de klant en engineers bedenk je ideeën en spar je om tot oplossingen te komen. Denken en realiseren, daar haal ik veel energie en voldoening uit. Je begeleidt projecten in teamverband van A tot Z. Dat heeft me over de streep getrokken de overstap te maken.”

Energie

En dat hij de volgende stap in zijn loopbaan bij Hendriks kan realiseren, is voor hem een extra bonus. Als hem wordt gevraagd waarom hij al 34 jaar bij Hendriks werkt, zegt hij onomwonden: “”Hendriks zit in mijn hart. Ik ben geen baanhopper. Dat blijkt ook wel. Ik heb het hier goed naar mijn zin. De sfeer. De gemoedelijkheid. De gezamenlijke activiteiten. De leuke collega’s. De vrijheid die je krijgt, de aandacht en de middelen om je verder te ontwikkelen. Hendriks is gewoon een hele fijne werkgever.” En de toekomst? “De uitdaging er iets moois van te maken is er. Ik kan volop leren en de techniek induiken. Ik ga met nieuwe energie de komende jaren in.”

Terug naar overzicht