Hendriks precon slaat vleugels uit naar DuitslandInternationalisering Hendriks precon krijgt vorm

Hendriks precon maakt zich nadrukkelijk sterk op de internationale markt. Natuurlijk waren daar al de vele mooie internationale projecten, maar langzaam aan begint de eigen internationale organisatie nu ook vorm te krijgen. Bijvoorbeeld in Duitsland waar Frank Dannemann de verkoopleiding van de Duitse markt in november 2018 overnam. We spraken met hem om te horen wat de plannen zijn.

Decennia ervaring
Een gesprek met Frank Dannemann is een uitgebreide kennismaking met de bekistingmarkt. We praten met een ervaren verkoopprofessional die zijn markt- en projectervaring als civiel ingenieur al meer dan 24 jaar opdoet bij verschillende bekende Duitse en andere internationale bekistingsbedrijven. Hendriks precon is dan ook blij dat hij zich sinds kort bij ons team heeft gevoegd. Zien we hem dan ook regelmatig in Veenendaal? “Dat is niet de bedoeling”, aldus Frank Dannemann. “Ik concentreer mijn verkoopactiviteiten uitsluitend op de Duitse markt, met als doel een aanzienlijke toename van het marktaandeel in de komende jaren”. Uiteraard werd de Duitse markt al door Hendriks precon bediend, maar door me vanuit Duitsland volledig op die markt te richten, verwachten we een versnelling in te kunnen zetten. Dat neemt niet weg dat ik wel veel contact zal houden met Veenendaal. Al was het alleen maar omdat de technische advisering, engineering en calculaties daar worden gedaan.”

Speciaalbekistingen
De Duitse markt is een typische bekistingmarkt waarin men overwegend zaken doet met het verhuren van systeembekisting. Zijn er dan nog mogelijkheden voor verdere groei? “Ik verwacht dat zeker”, aldus Frank. “Hendriks precon heeft ook iets te bieden wat maar weinig andere leveranciers kunnen: speciaalbekistingen. Met name de speciaalbekistingen voor prefab betonelementen zijn gewild. En met de uitvoering in staal onderscheidt Hendriks precon zich nog verder. In Duitsland wordt veel gewerkt met maatwerk-houtoplossingen in combinatie met verhuuronderdelen. De stalen mallen en speciaalbekistingen hebben echter een aanzienlijk voordeel dan de oplossingen met hout: ze hebben een langere levensduur en staan langduriger garant voor een constant hoge kwaliteit.” Als specialist in prefab betonmallen ontwerpt, produceert en monteert Hendriks precon mallen in de meest uiteenlopende vormen, maten en aantallen. Van mallen voor keerwanden tot brugdekliggers en van gevangeniscellen tot vloerplaten. Desgewenst met geïntegreerde voorspanbanken met manuele of volledig hydraulische bediening. Een prachtig pakket dat voor iedere markt interessante aanknopingspunten biedt.

Gestage groei
Met zulke positieve geluiden, lijkt de opzet op voorhand al geslaagd. Of is dat wellicht te positief gedacht? Frank Dannemann: “De ontwikkeling die we momenteel doormaken, mag je zeker positief noemen. Er kan van uitgegaan worden dat de Duitse bouwsector zich de komende jaren positief zal blijven ontwikkelen, dus concentreren we ons op de lange termijn. We zetten liever in op gestage en gezonde groei die blijft, dan op korte termijn successen. Hendriks precon heeft veel te bieden om in de toekomst succesvol te zijn op de Duitse markt. Innovatieve producten en een succesvolle combinatie van jongere en oudere werknemers met een jarenlange bedrijfsrelatie. Kortom, een mooie mix van ambitie en ervaring en daarmee een sterk team in het ontwerpen en uitvoeren van projecten. Tegelijkertijd zijn we dagelijks nog wel een beetje aan het pionieren. Tot slot zou ik willen wijzen op de buitengewoon goede samenwerking van het gehele team in dit bedrijf, dat onmiddellijk opvalt en me een vertrouwd gevoel geeft. Dit alles maakt het werken bij Hendriks precon zo interessant!

Terug naar overzicht