Hendriks precon levert mallen voor betonnen dokken in Noorwegen

Betonnen drijvende steigers vormen een veelvuldig toegepaste oplossing voor kleine en grote (jacht)havens. In Noorwegen worden deze onder meer geproduceerd en geleverd door Helgeland Marinersystems. Voor de productie vertrouwt het bedrijf op bijzondere mallen die door Hendriks precon zijn ontwikkeld en vervaardigd.

De betonnen steigers combineren verschillende aantrekkelijke eigenschappen die zeker in de natte omgeving hun waarde bewijzen: ze hebben weinig onderhoud nodig, kennen een lange levensduur en onderscheiden zich door een uitstekend draagvermogen en een goede stabiliteit. Vergeleken met stalen, houten of kunststofvarianten is de betonnen uitvoering duurzaam bestand tegen veeleisende omgevingen en zware weersomstandigheden.

Snelle en eenvoudige bediening
Iedere jachthaven is verschillend en daarmee wordt ook bij de samenstelling van drijvende steigers de nodige ontwerp- en productievrijheid verwacht. Daarom worden ook aan de mallen voor deze steigers de nodige eisen gesteld. De steigermallen van Hendriks precon zijn uiterst duurzaam en vormvast zodat de betonelementen een grote nauwkeurigheid kennen.

De mallen lenen zich bovendien voor zelfverdichtend beton en zijn nauwkeurig en snel te bedienen zodat met een minimum aan arbeidsuren kan worden volstaan. Het onderste deel en de zijkanten zijn verstelbaar zodat zowel in hoogte als lengte kan worden gevarieerd.

De levering omvat 2 verschillende mallen, waarvan één voor breedten van 240, 300, 320 en 400 cm en één voor breedten van 300, 320, 400 en 500 cm. De lengte kan in stappen van 120 cm worden gevarieerd van 1080 tot 2040 cm. De hoogte varieert afhankelijk van de mal van 105 tot 200 cm. Om ook in de breedte aanpassingen te kunnen doen, is de mal leverbaar met passtukken.

De steigermallen van Hendriks precon zijn rondom voorzien van een bordes waarop veilig kan worden gewerkt en de afwerkvlakken rondom goed bereikbaar maakt. Dat versnelt niet alleen de werkzaamheden, maar zorgt ook voor aanzienlijk meer gebruiksgemak dan met traditionele methoden mogelijk is.

Terug naar overzicht