Eerste fabriek in Engeland voor voorgespannen heipalen

Voorgespannen heipalen worden in Nederland veelvuldig toegepast om hun economische doelmatigheid en betrouwbaarheid. Tot nu toe werden deze door het Verenigd Koninkrijk geïmporteerd. Daar bracht het Engelse Green Piling verandering in met de aanschaf van een speciale voorspaninrichting en 75 m lange stalen mallen. Hendriks precon leverde de installatie en mallen.

Succesvolle business

Al 15 jaar lang zet Green Piling in het Verenigd Koninkrijk de toon als het om funderingen gaat. Het bedrijf ontwerpt, levert en installeert stalen buispalen, prefab betonnen heipalen, schroefboorpalen, stalen H-profielen en mini-heipalen.

Om voortdurend voorop te blijven lopen en aan te sluiten op de groeiende marktvraag, realiseerde Green Piling recent nabij Sheffield een nieuwe productieomgeving. De productiefaciliteit werd speciaal ontwikkeld voor en afgestemd op de productie van voorgespannen heipalen. Daarmee zet het bedrijf een belangrijke volgende stap in haar ontwikkeling.

Niet alleen onderstreept het de leidende positie als vooruitstrevend funderingspecialist ook komen aanzienlijke besparingen op transport- en materiaalkosten binnen handbereik. Voorgespannen heipalen die concurrerend zelf worden vervaardigd, zijn immers aantrekkelijker dan palen die geïmporteerd moeten worden. Via de besparingen komen dan ook een verbetering van de concurrentiepositie en een verdere uitbouw van de succesvolle heipalen-business binnen handbereik.

Veelzijdige mogelijkheden

Green Piling is niet de eerste heipalenproducent die van de kennis en ervaring van Hendriks precon profiteert. Al vele jaren worden voorspanmallen voor heipalen geleverd. De lengte van de mallen varieert daarbij van 75 tot 200 meter of meer. De installatie die voor Green Piling werd geleverd heeft een lengte van 75 meter.

De voorgespannen mallen zijn leverbaar voor palen van 180 x 180 mm tot 500 x 500 mm. Het openen en sluiten van de heipaalmal verloopt eenvoudig met behulp van luchtslangen die boven of onder de mal geplaatst worden. Voor het verdichten van het beton wordt gebruik gemaakt van een radiografisch bestuurde tril-unit onder de heipaalmal.

Terug naar overzicht