Calculatie: intern en extern samenwerken aan het beste resultaat voor klantenKijkje achter de schermen

U kent Hendriks precon als producent en leverancier van bijzondere, doordachte en economische mallen voor de prefab-betonindustrie en bekistingen voor infrastructurele projecten. Maar achter die fraaie producten gaat een hele wereld schuil. Een wereld die samenwerkt als een hecht team om de beste oplossingen voor klanten te bedenken én te realiseren. Daar speelt de afdeling Calculatie een belangrijke rol in.

Het team op de afdeling Calculatie is drie man groot, waarvan twee ook een deel van de verkoop voor hun rekening nemen. Die nauwe verbondenheid tussen de Calculatie- en de Verkoopafdeling zorgt voor een bijzondere dynamiek en vroegtijdige betrokkenheid bij projecten. Daarover vertelt Paul Teunissen, calculator bij Hendriks precon en het kloppende hart achter de financiële kant van veel van onze projecten: “Het is inderdaad meer dan calculeren. We opereren als team waarbij iedereen zijn eigen specifieke kennis inbrengt, maar van iedereen ook meer wordt verwacht om de klant optimaal te kunnen bedienen. Dat betekent dat je als calculator vaak ook al betrokken bent bij de eerste schetsen van de oplossing die aan klanten wordt geoffreerd. En veelal ontwerp je zelf ook mee om samen met de klant te komen tot de meest optimale oplossing.”

Dat onderling overleg en die gezamenlijke drijfveer om het goed te doen, is typerend voor de aanpak van projecten. “Overleggen, ontwerpen, tekenen, berekenen, uitwerken – het is allemaal nodig om een goed onderbouwde én concurrerende calculatie te kunnen maken. Je zou dat letterlijk en figuurlijk een win/win-calculatie kunnen noemen”, aldus Paul. En dan nog blijft er altijd ruimte voor verbetering. Paul vervolgt: “Wij hechten veel waarde aan interne en externe terugkoppeling. Als bedrijf ben je voortdurend bezig met verbetering – de lat steeds een stukje hoger leggen. Dat kan alleen als je ook feedback krijgt en deze weer verwerkt in de manier waarop volgende projecten worden aangepakt.”

Die projecten worden overigens niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland uitgevoerd. “Dat internationale aspect geeft nóg meer kleur aan ons werk. De uitdaging om ook daar het beste voor klanten op tafel te krijgen, is minstens zo uitdagend als voor lokale klanten.” Kennismaken met verschillende culturen en je daar als bedrijf op aanpassen, is een kunst die Hendriks precon goed verstaat. “Als innovatief partner voor bedrijven ontwerpen en realiseren wij betonmallen en bekistingen voor alle denkbare toepassingen. Ook in het buitenland is steeds meer vraag naar onze specialismen: bijzondere vormen, unieke ontwerpen, hoge kwaliteitseisen en minimale toleranties. Het is bijzonder om die internationale groei te zien plaatsvinden.”

Terug naar overzicht