Bouwtijd woning één dag

Volker Wessels heeft een revolutionair nieuw bouwconcept ontwikkeld, met de toepasselijke naam Morgen Wonen. Door een woning verregaand prefab te fabriceren, heeft deze vervolgens een bouwtijd van slechts één dag. De prefab vloer-, wand- en gevelelementen zijn voorzien van leidingkokers en metselwerk en deze worden geproduceerd in de fabriek van BFL, een dochteronderneming van Volker Wessels.

In nauwe samenwerking met BFL ontwierp Hendriks precon dubbele, volledig hydraulische, staande mallen. We leverden twee mallen van 13.000 mm. en een van 19.000 mm. lang, allemaal met een hoogte van 4.000 mm. Ze zijn geschikt voor hydrostatische betondruk met een toelaatbare doorbuiging van 1,5 mm. over de hoogte van 4.000 mm.

Het metselwerk voor kopgevels wordt meegestort in de mal. Door de toepassing van zelfverdichtend beton is het mogelijk om de mallen van onderaf vol te pompen.

De mallen zijn flexibel ontworpen, zodat er ook andere betonproducten mee geproduceerd kunnen worden. Inmiddels heeft Hendriks precon een tweede mal van 19.000 mm in productie genomen.

Terug naar overzicht