Betonfabriek Orion kiest voor maltafels Hendriks preconKwaliteit en betrokkenheid van doorslaggevend belang

Breedplaatvloeren komen we in alle delen van de woning- en utiliteitsbouw tegen. Dat is niet verwonderlijk als we bedenken dat dit type vloer een hoge mate van ontwerpvrijheid geeft. Breedplaatvloeren van Orion Beton uit Enschede onderscheiden zich daarbij door hun hoge en constante kwaliteit. Dat is mede te danken aan het innovatieve en geautomatiseerde productiesysteem. Voor dit carrouselsysteem leverde Hendriks precon de maltafels. Expertise van prefab-beton en maltafels komen hier samen.

Orion Beton
Orion Beton is een innovatieve producent die over twee grote hallen beschikt waarin vlakke prefab-betonproducten worden gemaakt. Een van de veelgevraagde producten is de breedplaatvloer die het bedrijf in traditioneel gewapende of voorgespannen uitvoering levert. Voor de productie van de breedplaatvloeren maakt Orion Beton gebruik van een geavanceerd carrouselsysteem waarop maltafels door de fabriek worden gereden. Met de tafels kunnen breedplaatvloeren tot zo’n 1.200 cm worden geproduceerd. De standaardbreedte bedraagt 300 cm. De productie kenmerkt zich door een hoge efficiency en kwaliteit.

Stapsgewijs productieproces
Over het productieproces praten we met Jan Rook van Orion Beton. “De productie van de prefab-platen verloopt stapsgewijs. De verschillende productiefasen worden doorlopen aan de hand van een carrouselsysteem. Het begint met een plot van de uiteindelijke vloer waarop onder meer de noodzakelijke inbouwdelen en voorzieningen staan aangegeven. Deze onderdelen worden op de maltafel geplaatst. De mallen gaan daarna als een soort trein langs de verschillende productiestations. Op elk station wordt een deel van het productieproces voltooid. De uiteindelijke breedplaatvloer wordt bij het ruimstation uit de mal gehaald waarna de lege mal weer naar de beginpositie gaat, het schoonmaakstation”, aldus Jan Rook.

Carrouselsysteem met maltafels
Het carrouselsysteem is al enige tijd in gebruik bij de Enschedese betonproducent maar toen de maltafels recent aan vervanging toe waren, gingen de gedachten direct uit naar Hendriks precon. “Wij kennen Hendriks als een bedrijf dat meedenkt en op basis van knowhow en ervaring een eersteklas product wil leveren. Binnen de randvoorwaarden van ons carrouselsysteem verzorgden zij de volledige engineering en productie. We vertrouwen daarbij volledig op hun expertise.”

Carrouseltafels van Hendriks precon kunnen naast breedplaatvloeren ook worden ingezet voor bijvoorbeeld de productie van prefab-wanden. De tafels kunnen in alle gewenste breedte- en lengtevarianten worden gemaakt en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De geheel vlakke en rechten mallen staan garant voor productie van kwalitatief hoogwaardige producten.

Terug naar overzicht