Bestcon speelt in op toenemende populariteit prefab casco’sHendriks precon levert nieuwe vloerplaatbaan

De woningbouwopgave in Nederland is groot terwijl veel toekomstige bewoners zich bij voorkeur willen vestigen in de grotere steden. De populariteit van het binnenstedelijk bouwen neemt daardoor in snel tempo toe. Bestcon speelt daarop in met een breed programma prefab betonelementen voor binnenstedelijke woningbouw. Om in de groeiende vraag te kunnen voorzien, breidde het bedrijf recent de productiecapaciteit uit met een nieuwe vloerplaatbaan van Hendriks precon.

Bestcon

Producent van prefab betonelementen Bestcon heeft ruim zestig jaar kennis en ervaring met prefab cascobouw. Die kennis en kunde komen samen in het totaalpakket aan werkzaamheden van het bedrijf: het ontwikkelen, produceren en monteren van prefab betonproducten. Alle prefab betonelementen worden op locatie in Best gemaakt. Daar beschikt het bedrijf over een zeer ruime en goed geoutilleerde productieruimte voor de meest uiteenlopende prefab betonproducten.

Groei binnenstedelijk bouwen

De aanpak van het bedrijf werpt zijn vruchten af en zorgt voor een groeiende orderportefeuille. “Het binnenstedelijk bouwen en de ontwikkeling van hoogbouwprojecten zitten in de lift”, aldus Pim de Voort, operationeel manager bij Bestcon. “Ons Bestcon-systeemprogramma sluit daar perfect op aan.”

Bestcon 60

Kloppend hart van het Bestcon-leveringsprogramma is de Bestcon 60; een massieve, voorgespannen vloerplaat die zich bij uitstek leent voor hoogbouw en binnenstedelijke bouw. De plaat heeft een maximale breedte van 3.500 mm en wordt onderstempelingsvrij toegepast. “Om in de toenemende vraag naar de vloerplaten te kunnen voorzien, was uitbreiding van onze productie noodzakelijk.” Bestcon had al jarenlange ervaring met Hendriks precon en de stap naar het bedrijf was dan ook weer snel gezet.

Zeer goede samenwerking

“Er zijn in Nederland niet veel bedrijven die dergelijke banen kunnen leveren en de samenwerking met Hendriks precon bevalt ons zeer goed”, aldus Pim de Voort. “Voor de nieuwe baan was de keuze dan ook snel gemaakt. De baan zelf heeft een afmeting van 60 meter, waarmee we elementen van 7 tot 8 meter maken. Als scheiding werken we daarbij met kopschotten die over de wapening heen worden gezet. Om het uitharden van het beton zoveel mogelijk te versnellen, hebben we onder de vloer verwarmingselementen aangebracht die gevuld worden met warm water.” Om de vloerplaten te lossen, is de vloerplaatbaan uitgevoerd met lijsten die aan de zijkant worden opengeklapt.

Samen met de vloerplaatbaan leverde Hendriks precon ook een 400 ton-spaninrichting. Pim de Voort: “Hiermee kunnen we efficiënt voorgespannen vloerplaten produceren. De spankabels worden eerst met de spaninrichting op spanning gebracht waarna de vloerplaat wordt gestort. Zo hebben we nog meer vrijheid bij de productie.”

Terug naar overzicht